Ontdek de kosten bij DEGIRO voor het kopen van aandelen – Een complete gids voor beleggers

Als je geïnteresseerd bent in het kopen van aandelen, is DEGIRO een van de opties die je kunt overwegen. DEGIRO is een online broker die beleggen toegankelijk maakt voor particulieren. Maar wat zijn de kosten bij DEGIRO voor het kopen van aandelen? In dit artikel zullen we alle belangrijke aspecten van de kosten bij DEGIRO bespreken.

Bij DEGIRO betaal je geen transactiekosten voor het kopen van aandelen op de beurs van Amsterdam, Brussel, Parijs en Lissabon.

Algemene informatie over DEGIRO

Voordat we ingaan op de kosten bij DEGIRO, is het belangrijk om wat algemene informatie over DEGIRO te geven. DEGIRO is een Nederlandse online broker die in 2013 is opgericht. Het bedrijf heeft inmiddels meer dan 450.000 klanten in 18 verschillende landen. DEGIRO is een van de goedkoopste brokers op de markt en biedt een breed scala aan beleggingsproducten, waaronder aandelen, obligaties, ETF’s en beleggingsfondsen.

“Bij DEGIRO zijn de kosten voor het kopen van aandelen laag en transparant, waardoor het voor iedereen toegankelijk is om te investeren in de beurs.”

Kosten bij DEGIRO voor het openen van een account

Voordat je bij DEGIRO kunt beginnen met beleggen, moet je een account openen. Dit is een eenvoudig proces en het duurt slechts enkele minuten om een account aan te maken. Het openen van een account bij DEGIRO is gratis.

Kosten bij degiro voor het kopen van aandelen

Kosten bij DEGIRO voor het kopen van aandelen

Nu we wat algemene informatie hebben gegeven over DEGIRO, is het tijd om te kijken naar de kosten bij DEGIRO voor het kopen van aandelen. DEGIRO hanteert een transparant en eenvoudig prijsmodel. Er zijn verschillende kosten die je moet betalen bij het kopen van aandelen bij DEGIRO.

Kosten voor de transactie

De belangrijkste kosten bij DEGIRO voor het kopen van aandelen zijn de transactiekosten. Deze kosten worden in rekening gebracht voor elke transactie die je doet. De transactiekosten verschillen per beurs en zijn afhankelijk van het type aandeel dat je koopt. Over het algemeen zijn de transactiekosten bij DEGIRO zeer laag in vergelijking met andere brokers.

Kosten voor het bewaren van aandelen

Naast de transactiekosten moet je bij DEGIRO ook betalen voor het bewaren van aandelen. Dit zijn de kosten voor het aanhouden van je aandelen in een depot. De kosten voor het bewaren van aandelen zijn afhankelijk van het type aandeel en de beurs waarop het aandeel wordt verhandeld. Over het algemeen zijn de kosten voor het bewaren van aandelen bij DEGIRO ook zeer laag in vergelijking met andere brokers.

Valutakosten

Als je aandelen koopt op een beurs buiten de eurozone, moet je ook rekening houden met valutakosten. DEGIRO rekent een valutakoersopslag van 0,10% voor het omrekenen van valuta. Dit is een relatief lage vergoeding in vergelijking met andere brokers.

Kosten voor inactiviteit

Als je geen transacties doet gedurende een bepaalde periode, kan DEGIRO kosten in rekening brengen voor inactiviteit. Deze kosten zijn echter zeer laag en bedragen slechts €2,50 per jaar.

Kosten voor dividend

Als je belegt in aandelen die dividend uitkeren, moet je ook rekening houden met kosten voor het ontvangen van dividend. DEGIRO brengt €1 + 3% van het bruto dividend in rekening voor het ontvangen van dividend.

Andere kosten

Naast de bovengenoemde kosten zijn er nog andere kosten waar je rekening mee moet houden bij DEGIRO. Zo zijn er kosten voor het gebruik van realtime koersen en kosten voor het plaatsen van orders buiten de reguliere handelstijden. Deze kosten zijn echter optioneel en je kunt ervoor kiezen om ze niet te betalen.

Vergelijking van kosten bij DEGIRO met andere brokers

Nu je weet welke kosten bij DEGIRO in rekening worden gebracht voor het kopen van aandelen, is het interessant om deze kosten te vergelijken met andere brokers. Over het algemeen zijn de kosten bij DEGIRO zeer laag in vergelijking met andere brokers. Zo rekent DEGIRO geen servicekosten of accountkosten, terwijl andere brokers deze kosten wel in rekening brengen. Ook de transactiekosten en kosten voor het bewaren van aandelen zijn zeer laag bij DEGIRO.

DEGIRO is een van de goedkoopste brokers op de markt en biedt een breed scala aan beleggingsproducten. De kosten bij DEGIRO voor het kopen van aandelen zijn zeer laag in vergelijking met andere brokers. De transactiekosten en kosten voor het bewaren van aandelen zijn zeer laag en er zijn geen accountkosten of servicekosten. Als je op zoek bent naar een goedkope broker om te beleggen in aandelen, is DEGIRO zeker een optie om te overwegen.

Leave a Comment