Hoe koop je aandelen via DEGIRO? Ontdek de eenvoudige stappen voor beleggen in aandelen

Als je wilt beginnen met beleggen in aandelen, dan is Degiro een uitstekende keuze als broker. Het platform biedt namelijk lage tarieven en een breed scala aan mogelijkheden om te investeren. Maar hoe koop je aandelen via Degiro? In dit artikel zullen we stap voor stap uitleggen hoe je dit kunt doen.

Maak een account aan bij Degiro

De eerste stap om aandelen te kopen via Degiro is het aanmaken van een account. Dit kun je eenvoudig doen via de website van Degiro. Het aanmeldproces is vrij eenvoudig en je hebt alleen een geldig e-mailadres en een identiteitsbewijs nodig om je te registreren.

Verifieer je account

Nadat je je hebt aangemeld bij Degiro, moet je je account verifiëren. Dit is een belangrijke stap, omdat het ervoor zorgt dat Degiro weet wie je bent en waar je woont. Om je account te verifiëren, moet je een kopie van je identiteitsbewijs en een bewijs van adres uploaden.

Hoe koop je aandelen via degiro

Stort geld op je account

Voordat je aandelen kunt kopen, moet je geld op je Degiro-account storten. Dit kan eenvoudig via iDEAL of bankoverschrijving. Het is belangrijk om te weten dat je alleen kunt beleggen met geld dat op je account staat.

“Het kopen van aandelen via DEGIRO is een eenvoudig proces dat toegankelijk is voor iedereen met een DEGIRO-rekening.”

Zoek het aandeel dat je wilt kopen

Nu je geld op je account hebt gestort, kun je beginnen met het zoeken naar het aandeel dat je wilt kopen. Dit kan via de zoekfunctie van Degiro of door te navigeren naar de beurs waarop het aandeel wordt verhandeld.

Degiro is een van de goedkoopste online brokers in Nederland en biedt toegang tot meer dan 50 beurzen wereldwijd.

Bekijk de koers van het aandeel

Voordat je besluit om een aandeel te kopen, is het belangrijk om de koers van het aandeel te bekijken. Dit geeft je een idee van de huidige prijs van het aandeel en of het op dit moment een goed moment is om te kopen.

DEGIRO aandelen kopen zonder hoge kosten

Kies het aantal aandelen dat je wilt kopen

Als je hebt besloten welk aandeel je wilt kopen en de koers hebt bekeken, kun je het aantal aandelen kiezen dat je wilt kopen. Het is belangrijk om hierbij rekening te houden met het bedrag dat je op je account hebt staan en de kosten die Degiro in rekening brengt voor de transactie.

Plaats een order

Nu je het aantal aandelen hebt gekozen dat je wilt kopen, kun je een order plaatsen. Dit doe je door op de knop ‘Kopen’ te klikken en de instructies op het scherm te volgen. Zorg ervoor dat je alle gegevens goed controleert voordat je de order plaatst.

Wacht op de bevestiging

Nadat je een order hebt geplaatst, moet je wachten op de bevestiging van Degiro. Dit kan enkele minuten tot enkele uren duren, afhankelijk van de drukte op de beurs.

DEGIRO de beste optie voor aandelen

Controleer je portefeuille

Als de transactie is afgerond, kun je je portefeuille bekijken om te zien welke aandelen je hebt gekocht. Hier kun je ook de huidige waarde van je beleggingen bekijken en eventuele winsten of verliezen zien.

Houd de koers in de gaten

Als je aandelen hebt gekocht, is het belangrijk om de koers in de gaten te houden. Dit geeft je een idee van de waarde van je beleggingen en of het op dit moment een goed moment is om te verkopen of bij te kopen.

Verkoop je aandelen

Als je wilt verkopen, kun je hetzelfde proces volgen als bij het kopen van aandelen. Kies het aandeel dat je wilt verkopen, bepaal het aantal aandelen en plaats een verkooporder. Zorg ervoor dat je de koers goed in de gaten houdt om op het juiste moment te verkopen.

Aandelenhandel via DEGIRO platform

Houd rekening met de kosten

Het is belangrijk om rekening te houden met de kosten die Degiro in rekening brengt voor het kopen en verkopen van aandelen. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van de beurs waarop het aandeel wordt verhandeld en het aantal aandelen dat je koopt of verkoopt.

Gebruik de handige tools van Degiro

Degiro biedt een aantal handige tools die je kunnen helpen bij het beleggen in aandelen. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van grafieken om de koers van een aandeel te bekijken en kun je alerts instellen zodat je op de hoogte wordt gesteld als de koers van een aandeel een bepaalde waarde bereikt.

Leer meer over beleggen

Als je wilt beginnen met beleggen in aandelen, is het belangrijk om jezelf goed te informeren. Lees boeken, volg cursussen en praat met andere beleggers om meer te leren over de verschillende strategieën en technieken die je kunt gebruiken.

Slim beleggen met DEGIRO aandelen

Beleg niet meer dan je kunt missen

Beleggen brengt altijd risico’s met zich mee en daarom is het belangrijk om niet meer te beleggen dan je kunt missen. Zorg ervoor dat je altijd een buffer hebt voor onvoorziene uitgaven en dat je niet afhankelijk bent van de opbrengsten van je beleggingen.

Diversifieer je portefeuille

Een belangrijke regel bij beleggen is om je portefeuille te diversifiëren. Dit betekent dat je niet al je geld in één aandeel investeert, maar dat je je beleggingen spreidt over verschillende aandelen en sectoren. Op deze manier verklein je het risico en vergroot je de kans op winst.

Houd emoties buiten de deur

Beleggen kan soms emotioneel zijn, vooral als de koers van een aandeel sterk stijgt of daalt. Het is belangrijk om emoties buiten de deur te houden en rationeel te blijven denken. Maak een goed doordachte strategie en houd je eraan, ook als de markt onverwachte bewegingen maakt.

DEGIRO aandelen koopproces uitgelegd

Blijf op de hoogte van het nieuws

Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van het nieuws dat van invloed kan zijn op de koers van aandelen. Volg het financiële nieuws en lees de jaarverslagen van bedrijven om een goed beeld te krijgen van de ontwikkelingen binnen een sector.

Houd rekening met belastingen

Als je winst maakt met beleggen, moet je hier belasting over betalen. Houd hier rekening mee bij het bepalen van je strategie en zorg ervoor dat je op tijd aangifte doet bij de Belastingdienst.

Neem de tijd

Beleggen is geen sprint, maar een marathon. Neem de tijd om jezelf goed te informeren en maak weloverwogen beslissingen. Verwacht niet dat je snel rijk wordt, maar bouw gestaag aan je portefeuille.

Stappenplan aandelen kopen DEGIRO

Verwacht ups en downs

Beleggen gaat gepaard met ups en downs. Verwacht niet dat je altijd winst zult maken en houd er rekening mee dat de koers van aandelen kan fluctueren. Blijf kalm en houd vast aan je strategie.

Leer van je fouten

Beleggen is ook leren van je fouten. Als je een verkeerde beslissing hebt genomen, analyseer dan wat er fout is gegaan en leer hiervan. Pas je strategie aan en ga verder.

Aandelen kopen via Degiro is relatief eenvoudig en kan een goede manier zijn om te beginnen met beleggen. Zorg ervoor dat je jezelf goed informeert, je strategie bepaalt en je emoties buiten de deur houdt. Met de juiste aanpak en geduld kun je op de lange termijn winst maken met beleggen.

Leave a Comment