Hoe koop je aandelen bij DEGIRO? Ontdek de beste tips en tricks!

Als je geïnteresseerd bent in het kopen van aandelen, dan is DeGiro een van de populairste brokers in Nederland. Maar hoe koop je aandelen bij DeGiro? In dit artikel zullen we alle belangrijke onderwerpen behandelen, waaronder het openen van een account, het vinden van aandelen, het plaatsen van een order en het beheren van je portefeuille.

“Het kopen van aandelen bij DEGIRO is eenvoudig en toegankelijk voor iedereen, met lage tarieven en een gebruiksvriendelijk platform.”

Een account openen bij DeGiro

Voordat je aandelen kunt kopen bij DeGiro, moet je eerst een account openen. Dit doe je door naar de website van DeGiro te gaan en op de knop “Open een rekening” te klikken. Vervolgens moet je een aantal persoonlijke gegevens invullen, zoals je naam, adres en geboortedatum. Daarna moet je een aantal vragen beantwoorden over je ervaring met beleggen en je financiële situatie.

Bij DEGIRO kun je al aandelen kopen vanaf 1 euro.

Als je account eenmaal is geopend, moet je geld storten om te kunnen beginnen met beleggen. Dit kan via een bankoverschrijving of iDEAL. Houd er rekening mee dat DeGiro een minimum storting vereist van €0,01.

Het vinden van aandelen

Nu je een account hebt geopend en geld hebt gestort, kun je beginnen met het zoeken naar aandelen om te kopen. DeGiro biedt een uitgebreide selectie van aandelen, ETF’s, obligaties, opties en futures aan. Je kunt zoeken op naam, ticker symbool, sector en land.

Een handige functie van DeGiro is de Watchlist. Hiermee kun je aandelen toevoegen die je in de gaten wilt houden. Je kunt ook alerts instellen om op de hoogte te blijven van prijsveranderingen.

Hoe koop je aandelen bij degiro

Het plaatsen van een order

Als je eenmaal het aandeel hebt gevonden dat je wilt kopen, moet je een order plaatsen. Dit kan via het handelsplatform van DeGiro. Er zijn verschillende soorten orders beschikbaar, waaronder:

  • Limietorder: hierbij geef je een maximale prijs op die je bereid bent te betalen.
  • Marktorder: hierbij koop je het aandeel tegen de huidige marktprijs.
  • Stop-loss order: hierbij verkoop je het aandeel automatisch als de prijs een bepaald niveau bereikt.

Na het plaatsen van de order zal DeGiro deze uitvoeren zodra er een match is met een tegenpartij op de beurs. Houd er rekening mee dat er kosten verbonden zijn aan het plaatsen van een order.

Het beheren van je portefeuille

Als je eenmaal aandelen hebt gekocht, moet je je portefeuille beheren. Dit kan via het handelsplatform van DeGiro. Hier kun je je huidige posities bekijken, prijsveranderingen volgen en orders plaatsen om aandelen te kopen of verkopen.

Een handige functie van DeGiro is de Portfolio Analyzer. Hiermee kun je je portefeuille analyseren op basis van verschillende parameters, zoals sector, regio en risico. Je kunt ook een benchmark instellen om te zien hoe je presteert ten opzichte van de markt.

Kosten en tarieven

Bij DeGiro betaal je lage transactiekosten. De kosten zijn afhankelijk van het type product dat je koopt en de beurs waarop het verhandeld wordt. Voor aandelen op de Amsterdamse beurs betaal je bijvoorbeeld €2 per transactie plus 0,03% van de transactiewaarde. Voor aandelen op buitenlandse beurzen betaal je hogere kosten, zoals €4 plus 0,05% voor aandelen op de New York Stock Exchange.

Daarnaast zijn er nog andere kosten verbonden aan het gebruik van DeGiro, zoals bewaarloon, dividendkosten en valutakosten. Het is belangrijk om deze kosten in overweging te nemen bij het bepalen van je investeringsstrategie.

Voordelig aandelen kopen bij DEGIRO

Risico’s en waarschuwingen

Beleggen brengt altijd risico’s met zich mee. Het is belangrijk om je bewust te zijn van deze risico’s voordat je begint met beleggen bij DeGiro. DeGiro is een broker en geen adviseur. Het is aan jou om zelf beslissingen te nemen over je investeringen.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat DeGiro geen vergunning heeft als bank. Dit betekent dat je geld niet onder het depositogarantiestelsel valt. Als DeGiro failliet zou gaan, loop je dus het risico om je geld te verliezen.

Als je geïnteresseerd bent in het kopen van aandelen, dan is DeGiro een goede keuze vanwege de lage transactiekosten en het brede aanbod van producten. Het openen van een account is eenvoudig en het handelsplatform is gebruiksvriendelijk. Het is echter belangrijk om je bewust te zijn van de risico’s en kosten voordat je begint met beleggen bij DeGiro. Zorg ervoor dat je een solide investeringsstrategie hebt en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen op de markt.

Leave a Comment