Beleggen via ING: Ontdek de voordelen en start vandaag nog met beleggen in aandelen

Beleggen via ING is een populaire optie voor mensen die op zoek zijn naar een manier om hun geld te laten groeien. Of je nu nieuw bent in de wereld van beleggen of al ervaring hebt, er zijn veel factoren om te overwegen voordat je besluit om te beleggen via ING. In deze gids zullen we alle belangrijke onderwerpen bespreken die je moet kennen voordat je begint met beleggen via ING.

Wat is beleggen?

Beleggen is het proces waarbij je geld investeert in een bepaald financieel instrument, zoals aandelen, obligaties, beleggingsfondsen of ETF’s, in de hoop dat je op de lange termijn winst maakt. Beleggen is inherent risicovol, omdat er geen garantie is dat je je geld terugkrijgt of winst maakt. Het is echter ook een kans om je geld te laten groeien en je financiële doelen te bereiken.

Waarom beleggen via ING?

ING is een van de grootste banken in Nederland en biedt een breed scala aan beleggingsproducten en -diensten aan. Beleggen via ING heeft verschillende voordelen, zoals:

  • Gemak: Je kunt beleggen via ING met behulp van de ING-app op je smartphone of tablet, of via de website. Het is ook mogelijk om automatisch te beleggen via ING.
  • Diversiteit: ING biedt een breed scala aan beleggingsproducten aan, waaronder aandelen, obligaties, beleggingsfondsen en ETF’s. Dit geeft je de mogelijkheid om je portfolio te diversifiëren en je risico te spreiden.
  • Deskundig advies: ING biedt deskundig advies aan via hun beleggingsadviseurs. Dit kan nuttig zijn als je nieuw bent in de wereld van beleggen en hulp nodig hebt bij het nemen van beslissingen.
  • Kosten: ING biedt concurrerende tarieven aan voor het beleggen in aandelen en ETF’s. Bovendien zijn er geen transactiekosten voor beleggingsfondsen.

Beleggen via ing

Soorten beleggingsproducten

Voordat je begint met beleggen via ING, moet je weten welke soorten beleggingsproducten beschikbaar zijn. Hier zijn enkele van de meest voorkomende:

Aandelen

Aandelen vertegenwoordigen eigendom in een bedrijf. Wanneer je aandelen koopt, word je een aandeelhouder en heb je recht op een deel van de winst van het bedrijf. Aandelen zijn over het algemeen risicovoller dan andere beleggingsproducten, maar hebben ook het potentieel voor hogere rendementen op de lange termijn.

“Beleggen via ING is een slimme keuze voor wie op zoek is naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke beleggingservaring.”

Obligaties

Obligaties zijn schuldbewijzen van bedrijven of overheden. Wanneer je een obligatie koopt, leen je geld aan het bedrijf of de overheid en ontvang je rente over je investering. Obligaties zijn over het algemeen minder risicovol dan aandelen, maar hebben ook een lager potentieel rendement.

Beleggingsfondsen

Beleggingsfondsen zijn een manier om te beleggen in een breed scala aan aandelen, obligaties en andere beleggingsproducten. Beleggingsfondsen worden beheerd door professionele fondsbeheerders en bieden de mogelijkheid om te investeren in verschillende sectoren en regio’s. Beleggingsfondsen zijn over het algemeen minder risicovol dan individuele aandelen, omdat het risico wordt gespreid over een groot aantal beleggingen.

ETF’s

ETF’s (Exchange Traded Funds) zijn vergelijkbaar met beleggingsfondsen, maar worden verhandeld op de beurs als aandelen. ETF’s bieden de mogelijkheid om te beleggen in een breed scala aan beleggingsproducten en hebben over het algemeen lagere kosten dan beleggingsfondsen.

Hoe werkt beleggen via ING?

Beleggen via ING is relatief eenvoudig. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

  1. Open een beleggingsrekening bij ING: Om te beginnen met beleggen via ING, moet je een beleggingsrekening openen. Dit kan online via de website of via de ING-app.

  2. Kies een beleggingsproduct: Nadat je een beleggingsrekening hebt geopend, kun je beginnen met het kiezen van een beleggingsproduct. ING biedt een breed scala aan beleggingsproducten aan, zoals aandelen, obligaties, beleggingsfondsen en ETF’s.

  3. Plaats een order: Nadat je een beleggingsproduct hebt gekozen, kun je een order plaatsen om te kopen of verkopen. Dit kan online via de website of via de ING-app.

  4. Volg je beleggingen: Nadat je hebt belegd via ING, kun je de prestaties van je beleggingen volgen via de website of via de ING-app.

Risico’s van beleggen

Beleggen is inherent risicovol en er zijn verschillende risico’s die je moet overwegen voordat je begint met beleggen via ING. Hier zijn enkele van de belangrijkste risico’s:

Marktrisico

Marktrisico verwijst naar de mogelijkheid dat de waarde van je beleggingen daalt als gevolg van veranderingen in de markt, zoals economische recessies of politieke onrust. Dit risico is van toepassing op alle beleggingsproducten.

Renterisico

Renterisico verwijst naar de mogelijkheid dat de waarde van obligaties daalt als gevolg van veranderingen in de rentetarieven. Wanneer de rentetarieven stijgen, daalt de waarde van obligaties omdat nieuwe obligaties hogere rentetarieven bieden.

Beleggen via ING is mogelijk vanaf €50,- per maand.

Inflatierisico

Inflatierisico verwijst naar de mogelijkheid dat de waarde van je beleggingen daalt als gevolg van inflatie. Als de inflatie stijgt, kan de koopkracht van je beleggingen dalen.

Bedrijfsrisico

Bedrijfsrisico verwijst naar de mogelijkheid dat de waarde van je beleggingen daalt als gevolg van problemen bij het bedrijf waarin je hebt geïnvesteerd. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als het bedrijf failliet gaat of als er een schandaal aan het licht komt.

Liquiditeitsrisico

Liquiditeitsrisico verwijst naar de mogelijkheid dat je je beleggingen niet kunt verkopen wanneer je dat wilt. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als er geen kopers zijn voor de beleggingen die je bezit.

Start nu met beleggen via ING

Beleggingsstrategieën

Voordat je begint met beleggen via ING, moet je nadenken over je beleggingsstrategie. Hier zijn enkele van de meest voorkomende beleggingsstrategieën:

Buy and hold

Buy and hold is een beleggingsstrategie waarbij je beleggingen voor de lange termijn aanhoudt en niet reageert op korte termijn schommelingen in de markt. Deze strategie is geschikt voor beleggers die vertrouwen hebben in de prestaties van de markt op de lange termijn.

Value investing

Value investing is een beleggingsstrategie waarbij je op zoek gaat naar ondergewaardeerde beleggingen en deze koopt in de hoop dat de markt uiteindelijk hun werkelijke waarde zal erkennen. Deze strategie vereist onderzoek en geduld.

Growth investing

Growth investing is een beleggingsstrategie waarbij je belegt in bedrijven die snel groeien en een hoog groeipotentieel hebben. Deze strategie is geschikt voor beleggers die bereid zijn om meer risico te nemen in ruil voor potentieel hogere rendementen.

Indexbeleggen

Indexbeleggen is een beleggingsstrategie waarbij je belegt in een indexfonds of ETF dat de prestaties van een bepaalde index volgt, zoals de AEX-index. Deze strategie is geschikt voor beleggers die willen profiteren van de prestaties van de markt als geheel.

Beleggingskosten

Beleggen via ING brengt bepaalde kosten met zich mee. Hier zijn enkele van de belangrijkste kosten:

Transactiekosten

Transactiekosten zijn de kosten die in rekening worden gebracht voor het kopen of verkopen van beleggingen. ING brengt geen transactiekosten in rekening voor beleggingsfondsen, maar wel voor aandelen en ETF’s.

Beheerkosten

Beheerkosten zijn de kosten die in rekening worden gebracht door fondsbeheerders voor het beheren van beleggingsfondsen en ETF’s. Deze kosten worden jaarlijks in rekening gebracht als een percentage van het belegde vermogen.

Servicekosten

Servicekosten zijn de kosten die in rekening worden gebracht door ING voor het gebruik van hun beleggingsplatform. Deze kosten worden maandelijks in rekening gebracht.

Andere kosten

Andere kosten kunnen van toepassing zijn, zoals kosten voor dividenduitkeringen of kosten voor het omzetten van vreemde valuta.

Beleggingsadvies

Als je nieuw bent in de wereld van beleggen, kan het nuttig zijn om beleggingsadvies te krijgen. ING biedt verschillende opties voor beleggingsadvies, zoals:

Beleggingsadviseurs

Beleggingsadviseurs zijn deskundigen op het gebied van beleggen en kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste beleggingsproducten en strategieën. ING biedt beleggingsadviseurs aan voor klanten met een vermogen vanaf € 50.000.

Beleggingscoach

De beleggingscoach van ING is een online tool die je kan helpen bij het bepalen van je beleggingsprofiel en het kiezen van de juiste beleggingsproducten.

Beleggingscursussen

ING biedt verschillende beleggingscursussen aan om je kennis van beleggen te vergroten.

Beleggen via ING kan een goede optie zijn voor mensen die willen profiteren van de groei van de markt. Voordat je begint met beleggen via ING, is het belangrijk om jezelf te informeren over de verschillende beleggingsproducten, risico’s en kosten. Door een beleggingsstrategie te kiezen die past bij je doelen en risicobereidheid en door deskundig advies te zoeken indien nodig, kun je je kansen op succes vergroten.

Leave a Comment