Beleggen met de Rabo App: Ontdek de voordelen van beleggen in aandelen!

Beleggen in de aandelenmarkt kan een effectieve manier zijn om uw vermogen te laten groeien. Het kan echter ook een uitdagende taak zijn die veel tijd en moeite vergt. De Rabo App is een handige tool die u kunt gebruiken om uw beleggingsproces te vereenvoudigen en te optimaliseren. In deze gids zullen we u alles vertellen wat u moet weten over beleggen met de Rabo App, van hoe u de app kunt downloaden en installeren tot hoe u uw portefeuille kunt beheren en uw beleggingsstrategie kunt optimaliseren.

Wat is de Rabo App?

De Rabo App is een mobiele applicatie die is ontworpen om klanten van de Rabobank te helpen bij het beheren van hun financiële zaken. Met de Rabo App kunt u niet alleen uw bankzaken regelen, zoals het bekijken van uw saldo en het overboeken van geld, maar ook uw beleggingsportefeuille beheren. De app is beschikbaar voor zowel iOS- als Android-apparaten en kan gratis worden gedownload vanuit de App Store of Google Play Store.

“Beleggen met de Rabo App is gemakkelijk en overzichtelijk. Zo heb je altijd inzicht in je beleggingen en kun je snel handelen waar en wanneer je maar wilt.”

Hoe download en installeer ik de Rabo App?

Om de Rabo App te downloaden en te installeren, moet u een Rabobank-klant zijn en uw Rabo Scanner bij de hand hebben. Volg deze stappen om de Rabo App te downloaden en te installeren:

Beleggen met de Rabo App kan al vanaf €1,- per keer.

 1. Ga naar de App Store of Google Play Store op uw mobiele apparaat.
 2. Zoek naar ‘Rabo Bankieren’ en selecteer ‘Downloaden’.
 3. Open de app en selecteer ‘Inloggen’.
 4. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en selecteer ‘Verder’.
 5. Pak uw Rabo Scanner en scan de QR-code op het scherm van uw mobiele apparaat.
 6. Voer de code in die op de Rabo Scanner verschijnt en selecteer ‘Verder’.
 7. Maak een pincode aan voor de Rabo App en selecteer ‘Opslaan’.
 8. U bent nu ingelogd op de Rabo App en kunt beginnen met het beheren van uw financiële zaken en beleggingsportefeuille.

Beleggen met de rabo app

Hoe open ik een beleggingsrekening met de Rabo App?

Om te beginnen met beleggen met de Rabo App, moet u een beleggingsrekening openen. Volg deze stappen om een beleggingsrekening te openen:

 1. Open de Rabo App en selecteer ‘Beleggen’.
 2. Selecteer ‘Open een beleggingsrekening’.
 3. Voer uw persoonlijke gegevens in, zoals uw naam, adres en geboortedatum.
 4. Selecteer het type beleggingsrekening dat u wilt openen: een Rabo Zelf Beleggen Rekening of een Rabo Beheerd Beleggen Rekening.
 5. Beantwoord enkele vragen over uw beleggingsdoelen en risicobereidheid.
 6. Selecteer ‘Verder’ en controleer uw gegevens.
 7. Als alles klopt, selecteert u ‘Openen’.
 8. Uw beleggingsrekening wordt geopend en u kunt beginnen met beleggen.

Wat is het verschil tussen een Rabo Zelf Beleggen Rekening en een Rabo Beheerd Beleggen Rekening?

Er zijn twee soorten beleggingsrekeningen die u kunt openen met de Rabo App: een Rabo Zelf Beleggen Rekening en een Rabo Beheerd Beleggen Rekening. Het belangrijkste verschil tussen deze twee rekeningen is wie de beleggingsbeslissingen neemt.

Met een Rabo Zelf Beleggen Rekening neemt u zelf de beleggingsbeslissingen. U kiest welke aandelen, obligaties, beleggingsfondsen en andere effecten u wilt kopen en verkopen. U kunt uw portefeuille op elk moment aanpassen en wijzigen.

Met een Rabo Beheerd Beleggen Rekening wordt uw portefeuille beheerd door professionele vermogensbeheerders van de Rabobank. Deze beheerders nemen de beleggingsbeslissingen voor u en zorgen ervoor dat uw portefeuille in lijn blijft met uw beleggingsdoelen en risicobereidheid.

Hoe stort ik geld op mijn beleggingsrekening met de Rabo App?

Om te beginnen met beleggen, moet u geld op uw beleggingsrekening storten. Volg deze stappen om geld op uw beleggingsrekening te storten:

 1. Open de Rabo App en selecteer ‘Beleggen’.
 2. Selecteer uw beleggingsrekening.
 3. Selecteer ‘Geld storten’.
 4. Voer het bedrag in dat u wilt storten en selecteer ‘Verder’.
 5. Kies de rekening waarvan u het geld wilt overboeken.
 6. Controleer de gegevens en selecteer ‘Verder’.
 7. Gebruik uw Rabo Scanner om de transactie te bevestigen.
 8. Het gestorte bedrag wordt nu weergegeven op uw beleggingsrekening en u kunt beginnen met beleggen.

Beleggen met Rabo App Jouw investering waard

Hoe koop ik aandelen met de Rabo App?

Nu u geld op uw beleggingsrekening hebt gestort, kunt u beginnen met het kopen van aandelen. Volg deze stappen om aandelen te kopen met de Rabo App:

 1. Open de Rabo App en selecteer ‘Beleggen’.
 2. Selecteer uw beleggingsrekening.
 3. Selecteer ‘Kopen’.
 4. Zoek naar het aandeel dat u wilt kopen en selecteer het.
 5. Voer het aantal aandelen in dat u wilt kopen en selecteer ‘Verder’.
 6. Controleer de transactiegegevens en selecteer ‘Verder’.
 7. Gebruik uw Rabo Scanner om de transactie te bevestigen.
 8. De gekochte aandelen worden nu weergegeven op uw beleggingsrekening.

Hoe verkoop ik aandelen met de Rabo App?

Als u winst wilt maken op uw beleggingen, moet u op het juiste moment uw aandelen verkopen. Volg deze stappen om aandelen te verkopen met de Rabo App:

 1. Open de Rabo App en selecteer ‘Beleggen’.
 2. Selecteer uw beleggingsrekening.
 3. Selecteer ‘Verkopen’.
 4. Zoek naar het aandeel dat u wilt verkopen en selecteer het.
 5. Voer het aantal aandelen in dat u wilt verkopen en selecteer ‘Verder’.
 6. Controleer de transactiegegevens en selecteer ‘Verder’.
 7. Gebruik uw Rabo Scanner om de transactie te bevestigen.
 8. De verkochte aandelen worden nu van uw beleggingsrekening afgeboekt.

Wat zijn de kosten van beleggen met de Rabo App?

Beleggen met de Rabo App brengt kosten met zich mee. Het is belangrijk om deze kosten te begrijpen voordat u begint met beleggen. Dit zijn de belangrijkste kosten die u kunt verwachten:

 • Transactiekosten: dit zijn de kosten die u betaalt voor het kopen en verkopen van effecten. De transactiekosten verschillen per effect en kunnen variëren van enkele euro’s tot tientallen euro’s per transactie.
 • Beheerkosten: dit zijn de kosten die u betaalt voor het beheer van uw beleggingsportefeuille. Bij een Rabo Zelf Beleggen Rekening betaalt u geen beheerkosten. Bij een Rabo Beheerd Beleggen Rekening betaalt u jaarlijks 0,9% van uw belegde vermogen aan beheerkosten.
 • Servicekosten: dit zijn de kosten die u betaalt voor aanvullende diensten, zoals het ontvangen van papieren afschriften.

Rabo App Jouw partner in beleggen

Hoe kan ik mijn beleggingsportefeuille beheren met de Rabo App?

Het beheren van uw beleggingsportefeuille is een belangrijk onderdeel van beleggen. Met de Rabo App kunt u uw portefeuille gemakkelijk beheren en volgen. Dit zijn enkele van de belangrijkste functies die u kunt gebruiken om uw portefeuille te beheren:

 • Overzicht: de Rabo App geeft een overzicht van uw beleggingsportefeuille, inclusief uw beleggingen, rendementen en kosten.
 • Koersen: u kunt de actuele koersen van uw beleggingen volgen en zien hoe uw portefeuille presteert.
 • Orders: u kunt koop- en verkooporders plaatsen om uw portefeuille aan te passen.
 • Alerts: u kunt alerts instellen om op de hoogte te worden gehouden van belangrijke ontwikkelingen in de markt en uw portefeuille.

Hoe kan ik mijn beleggingsstrategie optimaliseren met de Rabo App?

Het optimaliseren van uw beleggingsstrategie is een doorlopend proces dat veel aandacht en toewijding vereist. Met de Rabo App kunt u uw beleggingsstrategie optimaliseren door gebruik te maken van de volgende functies:

 • Analyse: de Rabo App biedt gedetailleerde analyses van uw portefeuille en beleggingsprestaties, zodat u kunt zien wat werkt en wat niet.
 • Advies: de Rabo App biedt advies en aanbevelingen op basis van uw beleggingsdoelen en risicobereidheid.
 • Onderzoek: u kunt gebruikmaken van de uitgebreide onderzoeksrapporten en analyses van de Rabobank om uw beleggingskennis te vergroten en betere beleggingsbeslissingen te nemen.

Hoe veilig is beleggen met de Rabo App?

Veiligheid is een belangrijk aspect van beleggen met de Rabo App. De Rabobank heeft verschillende maatregelen getroffen om uw beleggingen en persoonlijke gegevens te beschermen. Enkele van de belangrijkste veiligheidsmaatregelen zijn:

 • Gebruik van de Rabo Scanner: de Rabo Scanner wordt gebruikt om transacties te bevestigen en is een veilige manier om fraude te voorkomen.
 • Gebruik van een pincode: u moet een pincode aanmaken om toegang te krijgen tot de Rabo App en uw beleggingsrekening.
 • Beveiligde verbinding: de Rabo App maakt gebruik van een beveiligde verbinding om ervoor te zorgen dat uw gegevens veilig worden verzonden en ontvangen.
 • Fraudedetectie: de Rabobank gebruikt geavanceerde fraudedetectietechnologie om verdachte activiteiten te signaleren en te voorkomen.

Beleggen met Rabo App Veilig en gemakkelijk

Hoe kan ik hulp krijgen bij beleggen met de Rabo App?

Als u hulp nodig heeft bij het beleggen met de Rabo App, kunt u gebruikmaken van de verschillende ondersteunende diensten van de Rabobank. Dit zijn enkele van de belangrijkste manieren waarop u hulp kunt krijgen:

 • Klantenservice: u kunt contact opnemen met de klantenservice van de Rabobank voor vragen en ondersteuning.
 • Beleggingsadvies: als u meer beleggingsadvies nodig heeft, kunt u een afspraak maken met een beleggingsadviseur van de Rabobank.
 • Online hulpmiddelen: de Rabobank biedt een uitgebreid aanbod van online hulpmiddelen, zoals webinars, tutorials en handleidingen, om u te helpen bij het beleggen.

De Rabo App is een handige tool die u kunt gebruiken om te beleggen in de aandelenmarkt. Met de Rabo App kunt u gemakkelijk een beleggingsrekening openen, geld storten, aandelen kopen en verkopen, uw portefeuille beheren en uw beleggingsstrategie optimaliseren. Het is belangrijk om de kosten en veiligheidsmaatregelen te begrijpen voordat u begint met beleggen. De Rabobank biedt verschillende ondersteunende diensten om u te helpen bij het beleggen met de Rabo App.

Leave a Comment