Beleggen bij ING voor maximale opbrengst: Ontdek de beste strategieën

Beleggen bij ING kan een slimme manier zijn om je geld te laten groeien. Maar hoe zorg je ervoor dat je een goede opbrengst behaalt? In dit artikel geven we je tips en informatie over beleggen bij ING en hoe je het meeste uit je beleggingen kunt halen.

Wat is beleggen bij ING?

beleggen bij ING betekent dat je geld investeert in verschillende beleggingsproducten, zoals aandelen, obligaties en fondsen. ING biedt verschillende mogelijkheden om te beleggen, waaronder zelf beleggen, beheerd beleggen en beleggen met advies.

Zelf beleggen bij ING

Als je zelf wilt beleggen bij ING, kun je kiezen uit verschillende beleggingsproducten, waaronder aandelen, obligaties, beleggingsfondsen en ETF’s. Je kunt zelf beslissen welke producten je koopt en hoeveel je investeert.

Het is belangrijk om te weten dat zelf beleggen bij ING risico’s met zich meebrengt. Je kunt namelijk geld verliezen als de koersen dalen. Daarom is het verstandig om je goed te verdiepen in de producten waarin je wilt investeren en om alleen geld te beleggen dat je kunt missen.

Beleggen bij ING kan een hoger rendement opleveren dan sparen, maar brengt ook meer risico met zich mee.

Beleggen ing opbrengst

Beheerd beleggen bij ING

Als je minder tijd of kennis hebt om zelf te beleggen, kun je kiezen voor beheerd beleggen bij ING. Hierbij beheert ING je beleggingen voor je. Je geeft je wensen en doelstellingen door aan ING en zij stellen een portefeuille voor je samen.

Bij beheerd beleggen betaal je wel kosten aan ING. Deze kosten zijn afhankelijk van het beleggingsprofiel dat je kiest. Hoe hoger het risico, hoe hoger de kosten.

Beleggen met advies bij ING

Als je wel zelf wilt beleggen, maar wel graag advies wilt krijgen, kun je kiezen voor beleggen met advies bij ING. Hierbij krijg je advies van een beleggingsadviseur van ING. Hij of zij helpt je bij het samenstellen van een portefeuille die past bij jouw wensen en doelstellingen.

Bij beleggen met advies betaal je ook kosten aan ING. Deze kosten zijn afhankelijk van het beleggingsprofiel dat je kiest.

Hoeveel kun je verdienen met beleggen bij ING?

Hoeveel je kunt verdienen met beleggen bij ING hangt af van verschillende factoren, waaronder het beleggingsproduct waarin je investeert, de koersontwikkeling en de kosten die je betaalt aan ING. Het is daarom lastig om een exact rendement te voorspellen.

Wel kun je kijken naar historische rendementen van beleggingsproducten. Zo kun je een indicatie krijgen van het rendement dat je kunt verwachten. Houd er wel rekening mee dat rendementen uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst.

“Beleggen bij ING kan een mooie opbrengst opleveren, maar het is belangrijk om altijd goed te blijven monitoren en bijsturen.”

ING beleggen winstgevende opbrengsten

Tips voor een goede opbrengst bij beleggen bij ING

Wil je een goede opbrengst behalen met beleggen bij ING? Hieronder geven we je een aantal tips:

 1. Verdiep je in beleggen: Het is belangrijk om je goed te verdiepen in beleggen voordat je begint. Lees bijvoorbeeld boeken over beleggen of volg een cursus.

 2. Kies voor spreiding: Spreiding is belangrijk om het risico van je beleggingen te verlagen. Investeer daarom niet al je geld in één beleggingsproduct, maar kies voor spreiding over verschillende producten.

 3. Houd rekening met kosten: Kosten hebben invloed op je rendement. Kijk daarom goed naar de kosten die je betaalt aan ING en vergelijk deze met andere aanbieders.

 4. Bepaal je doelstellingen: Bepaal van tevoren wat je doelstellingen zijn met beleggen. Wil je bijvoorbeeld sparen voor je pensioen of voor een grote aankoop? Dit helpt je bij het kiezen van de juiste beleggingsproducten.

 5. Houd de koersen in de gaten: Houd de koersen van je beleggingen goed in de gaten. Zo kun je snel ingrijpen als de koersen dalen.

 6. Wees geduldig: Beleggen is een lange termijn investering. Wees geduldig en verwacht geen snelle winsten.

Welke beleggingsproducten biedt ING?

Bij ING kun je kiezen uit verschillende beleggingsproducten, waaronder:

 • Aandelen: Hierbij investeer je in een stukje van een bedrijf. Als het goed gaat met het bedrijf, stijgt de waarde van je aandeel.

 • Obligaties: Hierbij leen je geld uit aan een bedrijf of overheid. In ruil hiervoor ontvang je rente.

 • Beleggingsfondsen: Hierbij investeer je in een fonds dat beheerd wordt door een fondsbeheerder. Het fonds belegt in verschillende beleggingsproducten.

 • ETF’s: Dit zijn beursgenoteerde fondsen die de koers van een index volgen, bijvoorbeeld de AEX.

Welk beleggingsprofiel past bij jou?

Bij beheerd beleggen en beleggen met advies kun je kiezen uit verschillende beleggingsprofielen. Hierbij wordt gekeken naar je risicobereidheid en je doelstellingen. Hoe hoger het risico, hoe hoger het potentieel rendement.

Bij ING kun je kiezen uit de volgende beleggingsprofielen:

 • Defensief: Hierbij wordt voornamelijk belegd in obligaties en minder in aandelen. Het risico is laag, maar het rendement is ook lager.

 • Neutraal: Hierbij wordt gespreid belegd in aandelen en obligaties. Het risico en rendement zijn gemiddeld.

 • Offensief: Hierbij wordt voornamelijk belegd in aandelen en minder in obligaties. Het risico is hoog, maar het potentieel rendement ook.

Beleggen bij ING meer opbrengst

Wat zijn de kosten van beleggen bij ING?

Aan beleggen bij ING zijn kosten verbonden. Deze kosten verschillen per beleggingsproduct en per beleggingsprofiel. Bij zelf beleggen betaal je bijvoorbeeld transactiekosten per aankoop of verkoop van een beleggingsproduct.

Bij beheerd beleggen en beleggen met advies betaal je jaarlijkse kosten aan ING. Deze kosten zijn afhankelijk van het beleggingsprofiel dat je kiest en liggen tussen de 0,5% en 1,2% van je belegd vermogen per jaar.

Wat zijn de risico’s van beleggen bij ING?

Beleggen bij ING brengt risico’s met zich mee. Zoals eerder genoemd, kun je geld verliezen als de koersen dalen. Daarnaast kunnen beleggingsproducten minder waard worden door bijvoorbeeld faillissementen van bedrijven of economische tegenslagen.

Het is daarom belangrijk om alleen geld te beleggen dat je kunt missen en om je goed te verdiepen in de producten waarin je investeert.

Wil je beginnen met beleggen bij ING? Dan kun je dit eenvoudig regelen via de website of de app van ING. Hierbij kun je kiezen uit verschillende beleggingsproducten en beleggingsprofielen.

Het is wel belangrijk om je eerst goed te verdiepen in beleggen voordat je begint. Zo voorkom je dat je onnodige risico’s neemt en kun je een goede opbrengst behalen met je beleggingen.

Leave a Comment