Beleggen op basis van beheer door NN: de slimme keuze voor investeerders

Beleggen op basis van beheer door NN betekent dat je jouw beleggingsportefeuille laat beheren door een team van professionals van NN Investment Partners. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door te kiezen voor een NN beleggingsfonds of door een individueel beheertraject te volgen. In dit artikel gaan we dieper in op de voor- en nadelen van beleggen op basis van beheer door NN en geven we tips en tricks om het beste uit jouw beleggingen te halen.

Voordelen van beleggen op basis van beheer door NN

Een van de grootste voordelen van beleggen op basis van beheer door NN is dat je de expertise van een team van professionals achter je hebt staan. Deze experts hebben jarenlange ervaring in het beheren van beleggingsportefeuilles en kunnen jouw portefeuille op een slimme manier samenstellen en beheren. Hierdoor heb je als belegger minder zorgen en kun je je richten op andere zaken.

“Beleggen op basis van beheer door NN biedt de mogelijkheid om te profiteren van de expertise en ervaring van een gerenommeerde vermogensbeheerder.”

Een ander voordeel van beleggen op basis van beheer door NN is dat je kunt profiteren van schaalvoordelen. Doordat NN grote beleggingsportefeuilles beheert, kan het bedrijf bijvoorbeeld lagere kosten bedingen bij beleggingsinstellingen. Hierdoor kan NN jouw beleggingen tegen lagere kosten beheren dan wanneer je zelf aan de slag gaat.

Tot slot biedt beleggen op basis van beheer door NN vaak meer diversificatiemogelijkheden dan wanneer je zelf belegt. NN beheert verschillende beleggingsfondsen die investeren in uiteenlopende sectoren en regio’s. Hierdoor kun je jouw portefeuille spreiden en risico’s verminderen.

In 1845 werd de Nederlandsche Bank opgericht, die als eerste in Nederland beleggen op basis van beheer aanbood onder de naam “beheer door NN”.

Nadelen van beleggen op basis van beheer door NN

Hoewel beleggen op basis van beheer door NN veel voordelen biedt, zijn er ook nadelen waar je rekening mee moet houden. Een van de nadelen is dat je minder controle hebt over je beleggingen. Je bent afhankelijk van de keuzes die het team van NN voor jou maakt en hebt hier zelf geen invloed op.

Beleggen op basis van beheer door NN is een vorm van vermogensbeheer waarbij een professionele belegger het beheer van de beleggingsportefeuille overneemt en deze actief beheert om zo het beste rendement te behalen.

Een ander nadeel is dat beleggen op basis van beheer door NN niet goedkoop is. Je betaalt vaak hogere kosten dan wanneer je zelf aan de slag gaat. Hierdoor kan het rendement lager uitvallen dan wanneer je zelf belegt.

Tot slot is het belangrijk om te beseffen dat beleggen altijd risico’s met zich meebrengt. Ook als je jouw beleggingen laat beheren door NN. Het rendement kan hoger uitvallen dan wanneer je zelf belegt, maar er bestaat ook een kans dat je geld verliest.

Beleggen op basis van beheer door nn

Beleggingsfondsen van NN

Een van de manieren om te beleggen op basis van beheer door NN is door te kiezen voor een NN beleggingsfonds. NN biedt verschillende beleggingsfondsen aan die investeren in uiteenlopende sectoren en regio’s. Door te kiezen voor een beleggingsfonds van NN, profiteer je van de expertise van het team van professionals en kun je jouw portefeuille spreiden.

Een voorbeeld van een NN beleggingsfonds is het NN Duurzaam Aandelenfonds. Dit fonds investeert in bedrijven die voldoen aan hoge duurzaamheidseisen en heeft als doel om op de lange termijn een aantrekkelijk rendement te behalen. Een ander voorbeeld is het NN European High Yield Bond Fund, dat belegt in Europese high yield obligaties en streeft naar een hoog rendement.

Individueel beheertraject bij NN

Naast beleggingsfondsen biedt NN ook de mogelijkheid om een individueel beheertraject te volgen. Hierbij wordt jouw beleggingsportefeuille op maat samengesteld en beheerd door een team van professionals van NN. Dit kan interessant zijn wanneer je meer controle wilt hebben over je beleggingen en specifieke wensen hebt.

Bij een individueel beheertraject wordt er gekeken naar jouw persoonlijke situatie, doelstellingen en risicobereidheid. Op basis hiervan wordt een portefeuille samengesteld die past bij jouw wensen en behoeften. Vervolgens wordt deze portefeuille actief beheerd door het team van NN.

Tips voor beleggen op basis van beheer door NN

Wanneer je besluit om te beleggen op basis van beheer door NN, zijn er een aantal tips die je kunnen helpen om het meeste uit jouw beleggingen te halen. Hieronder vind je een aantal handige tips.

  • Bepaal jouw doelstellingen: Voordat je begint met beleggen, is het belangrijk om jouw doelstellingen te bepalen. Wil je bijvoorbeeld een hoog rendement behalen of juist risico’s vermijden? Door jouw doelstellingen helder te hebben, kun je beter bepalen welk beleggingsfonds of welk individueel beheertraject het beste bij jou past.

  • Houd rekening met kosten: Beleggen op basis van beheer door NN is niet goedkoop. Houd daarom rekening met de kosten die je betaalt en bepaal of deze kosten opwegen tegen de voordelen die je behaalt.

  • Diversifieer je portefeuille: Door jouw portefeuille te spreiden over verschillende beleggingsfondsen en sectoren, kun je risico’s verminderen. Zorg er daarom voor dat je jouw portefeuille goed diversifieert.

  • Blijf op de hoogte: Hoewel je jouw beleggingen laat beheren door NN, is het belangrijk om zelf ook op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op de beurs. Zo kun je beter inspelen op veranderingen en eventueel bijsturen wanneer dat nodig is.

  • Wees geduldig: Beleggen is een lange termijn strategie. Het is daarom belangrijk om geduldig te zijn en niet te snel te handelen op basis van emoties.

Beleggen onder toezicht van NN

Vergelijking met zelf beleggen

Beleggen op basis van beheer door NN is niet de enige optie. Je kunt er ook voor kiezen om zelf te beleggen. Hierbij heb je volledige controle over jouw beleggingen en kun je zelf beslissen waarin je investeert. Maar wat zijn nu precies de verschillen tussen beleggen op basis van beheer door NN en zelf beleggen?

Een groot verschil is dat je bij beleggen op basis van beheer door NN minder controle hebt over jouw beleggingen. Je bent afhankelijk van de keuzes die het team van NN voor jou maakt. Bij zelf beleggen heb je volledige controle en kun je zelf beslissen waarin je investeert.

Een ander verschil is dat beleggen op basis van beheer door NN vaak duurder is dan zelf beleggen. Je betaalt hogere kosten voor het beheer van jouw beleggingen. Bij zelf beleggen kun je deze kosten vermijden.

Tot slot biedt beleggen op basis van beheer door NN vaak meer diversificatiemogelijkheden dan zelf beleggen. NN beheert verschillende beleggingsfondsen die investeren in uiteenlopende sectoren en regio’s. Hierdoor kun je jouw portefeuille spreiden en risico’s verminderen.

Case study: Beleggen op basis van beheer door NN

Om een beter beeld te krijgen van beleggen op basis van beheer door NN, kijken we naar een case study. Stel, je hebt €50.000 om te beleggen en je wilt dit laten beheren door NN. Je kiest voor het NN Duurzaam Aandelenfonds, dat belegt in bedrijven die voldoen aan hoge duurzaamheidseisen.

Gedurende het eerste jaar behaalt het NN Duurzaam Aandelenfonds een rendement van 8%. Dit betekent dat jouw beleggingen aan het einde van het jaar €54.000 waard zijn. Na aftrek van de kosten blijft er een rendement over van 6,5%.

In het tweede jaar behaalt het NN Duurzaam Aandelenfonds een rendement van 6%. Jouw beleggingen zijn aan het einde van het jaar €57.240 waard. Na aftrek van de kosten blijft er een rendement over van 4,5%.

In het derde jaar behaalt het NN Duurzaam Aandelenfonds een rendement van 10%. Jouw beleggingen zijn aan het einde van het jaar €63.964 waard. Na aftrek van de kosten blijft er een rendement over van 8,5%.

In totaal heb je na drie jaar €63.964. Dit betekent dat jouw beleggingen een gemiddeld jaarlijks rendement hebben behaald van 6,5%. Dit is hoger dan wanneer je jouw geld op een spaarrekening zou zetten.

Beleggen op basis van beheer door NN biedt veel voordelen, zoals de expertise van een team van professionals en de mogelijkheid om te diversifiëren. Tegelijkertijd zijn er ook nadelen, zoals minder controle en hogere kosten. Door jouw doelstellingen helder te hebben en goed te diversifiëren, kun je het meeste uit jouw beleggingen halen. Of je nu kiest voor beleggingsfondsen of een individueel beheertraject, beleggen op basis van beheer door NN kan een interessante optie zijn voor wie wil profiteren van de expertise van professionals.

Leave a Comment