Ontdek welke aandelen te kopen tijdens de coronacrisis – Een gids voor slim beleggen in aandelen

De coronacrisis heeft een enorme impact gehad op de wereldwijde economie en heeft geleid tot grote veranderingen in de aandelenmarkt. Als gevolg hiervan kan het kiezen van de juiste aandelen tijdens deze crisis lastig zijn. In dit artikel zullen we enkele van de beste aandelen bespreken om te kopen tijdens de coronacrisis.

“Het is belangrijk om te investeren in bedrijven die veerkrachtig zijn en zich kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden, zoals technologiebedrijven en gezondheidszorgbedrijven.”

De impact van de coronacrisis op de aandelenmarkt

De coronacrisis heeft de aandelenmarkt wereldwijd hard getroffen. In maart 2020 daalde de S&P 500-index met meer dan 30%, wat de grootste daling in de geschiedenis was. Veel bedrijven hebben hun winstverwachtingen naar beneden bijgesteld en sommige bedrijven hebben zelfs hun dividend verlaagd of opgeschort.

De beste aandelen om te kopen tijdens de coronacrisis

 1. Technologieaandelen
  Technologieaandelen hebben het relatief goed gedaan tijdens de coronacrisis, omdat veel mensen thuiswerken en afhankelijk zijn geworden van technologieën als videoconferenties en e-commerce. Bedrijven als Amazon, Microsoft en Apple hebben allemaal goede resultaten laten zien tijdens deze crisis.

 2. Farmaceutische aandelen
  Farmaceutische aandelen hebben het ook relatief goed gedaan tijdens de coronacrisis, omdat er veel vraag is naar medicijnen en vaccins. Bedrijven als Pfizer, Johnson & Johnson en Moderna zijn allemaal betrokken bij de ontwikkeling van vaccins tegen COVID-19.

  Tijdens de coronacrisis zijn aandelen van technologiebedrijven zoals Amazon en Zoom sterk gestegen, terwijl aandelen van traditionele bedrijven zoals olie- en gasbedrijven juist zijn gedaald.

 3. Voedingsmiddelen- en drankenaandelen
  Voedingsmiddelen- en drankenaandelen zijn over het algemeen minder volatiel dan andere aandelen en hebben het relatief goed gedaan tijdens de coronacrisis. Bedrijven als Coca-Cola en Nestlé hebben goede resultaten laten zien tijdens deze crisis.

 4. Energieaandelen
  Energieaandelen hebben het zwaar gehad tijdens de coronacrisis vanwege de daling van de olieprijzen en de afname van de vraag naar olie. Sommige experts denken echter dat de energiesector zich op de lange termijn zal herstellen en dat het een goed moment kan zijn om in energieaandelen te investeren.

 5. Goudaandelen
  Goudaandelen hebben het goed gedaan tijdens de coronacrisis vanwege de onzekerheid op de markten. Goud wordt vaak gezien als een veilige haven voor beleggers in tijden van economische onzekerheid. Bedrijven als Barrick Gold en Newmont Mining zijn goede opties voor beleggers die willen investeren in goudaandelen.

Welke aandelen te kopen tijdens de coronacrisis

Waar moet je op letten bij het kopen van aandelen tijdens de coronacrisis?

Als je overweegt om aandelen te kopen tijdens de coronacrisis, zijn er enkele belangrijke dingen waar je op moet letten. Hier zijn enkele tips:

 1. Onderzoek de sector
  Het is belangrijk om de sector waarin het bedrijf actief is te onderzoeken voordat je investeert. Sommige sectoren hebben het beter gedaan dan andere tijdens de coronacrisis, dus het is belangrijk om te kijken naar de trends in de sector waarin je wilt investeren.

 2. Kijk naar de financiële gezondheid van het bedrijf
  Het is ook belangrijk om naar de financiële gezondheid van het bedrijf te kijken voordat je investeert. Kijk naar de winst- en verliesrekening, de balans en de kasstroom van het bedrijf om te zien of het financieel gezond is.

 3. Houd rekening met de volatiliteit
  De aandelenmarkt is altijd volatiel, maar tijdens de coronacrisis is de volatiliteit nog groter. Het is belangrijk om te begrijpen dat de aandelenmarkt op korte termijn erg onvoorspelbaar kan zijn en dat je bereid moet zijn om eventuele verliezen te dragen.

 4. Beleg voor de lange termijn
  Als je overweegt om aandelen te kopen tijdens de coronacrisis, is het belangrijk om te beleggen voor de lange termijn. De aandelenmarkt kan op korte termijn volatiel zijn, maar op lange termijn hebben aandelen over het algemeen goede rendementen laten zien.

De coronacrisis heeft de aandelenmarkt wereldwijd hard getroffen, maar er zijn nog steeds goede opties voor beleggers die willen investeren tijdens deze crisis. Technologieaandelen, farmaceutische aandelen, voedingsmiddelen- en drankenaandelen, energieaandelen en goudaandelen zijn allemaal goede opties om te overwegen. Als je overweegt om aandelen te kopen tijdens de coronacrisis, is het belangrijk om de sector te onderzoeken, naar de financiële gezondheid van het bedrijf te kijken, rekening te houden met de volatiliteit en te beleggen voor de lange termijn.

Leave a Comment