Beleggen onder beheer bij RegioBank: Ontdek de voordelen van professioneel vermogensbeheer

Beleggen kan een goede manier zijn om je geld te laten groeien. Maar wat als je geen tijd, kennis of ervaring hebt om zelf te beleggen? Dan is beleggen onder beheer bij RegioBank wellicht iets voor jou. In dit artikel leggen we uit wat beleggen onder beheer inhoudt, hoe het werkt bij RegioBank en wat de voor- en nadelen zijn.

Wat is beleggen onder beheer?

Beleggen onder beheer houdt in dat je het beheer van je beleggingen uitbesteedt aan een vermogensbeheerder. Deze vermogensbeheerder belegt jouw geld in verschillende beleggingsproducten, zoals aandelen, obligaties en vastgoed. Het doel is om een zo hoog mogelijk rendement te behalen binnen de gestelde risicogrenzen.

Hoe werkt beleggen onder beheer bij RegioBank?

Bij RegioBank kun je kiezen uit twee vormen van beleggen onder beheer: Comfort en Comfort Extra. Bij Comfort wordt er belegd in beleggingsfondsen van Robeco en bij Comfort Extra in individuele aandelen en obligaties. Bij beide vormen wordt er belegd in duurzame beleggingsproducten.

RegioBank is de enige bank in Nederland die beleggen onder beheer aanbiedt met een duurzaamheidsfilter op basis van de christelijke normen en waarden.

Voordat je gaat beleggen onder beheer bij RegioBank, heb je eerst een kennismakingsgesprek met een adviseur. Tijdens dit gesprek wordt er gekeken naar jouw financiële situatie, beleggingsdoelen en risicobereidheid. Op basis hiervan wordt er een beleggingsprofiel opgesteld, waarin staat welk risiconiveau bij jou past.

“Beleggen onder beheer bij RegioBank biedt de mogelijkheid om op een verantwoorde en persoonlijke manier te investeren, met de expertise en ondersteuning van een betrouwbare partner.”

Vervolgens wordt er een portefeuille samengesteld die past bij jouw beleggingsprofiel. Deze portefeuille wordt periodiek geëvalueerd en indien nodig aangepast. Je hebt zelf geen inzicht in de individuele beleggingen, maar je kunt wel online zien hoe je beleggingen presteren.

Beleggen onder beheer bij regiobank

Wat zijn de voordelen van beleggen onder beheer bij RegioBank?

Beleggen onder beheer bij RegioBank heeft verschillende voordelen:

1. Geen omkijken naar je beleggingen

Als je zelf gaat beleggen, moet je veel tijd en kennis investeren om de juiste beleggingsproducten te selecteren en in de gaten te houden. Bij beleggen onder beheer hoef je hier niet naar om te kijken. De vermogensbeheerder doet dit voor je.

2. Professioneel beheer

De vermogensbeheerders van RegioBank hebben veel kennis en ervaring op het gebied van beleggen. Zij weten welke beleggingsproducten op de lange termijn goede resultaten behalen en welke niet.

3. Spreiding van risico

Door te beleggen in verschillende beleggingsproducten wordt het risico gespreid. Als één beleggingsproduct minder presteert, wordt dit gecompenseerd door de prestaties van andere beleggingsproducten.

4. Duurzaam beleggen

Bij RegioBank wordt er alleen belegd in duurzame beleggingsproducten. Hierdoor draag je bij aan een betere wereld en een duurzame toekomst.

5. Periodieke evaluatie en aanpassing

Je beleggingsportefeuille wordt periodiek geëvalueerd en indien nodig aangepast. Hierdoor blijft je portefeuille altijd aansluiten bij jouw beleggingsprofiel en doelen.

Wat zijn de nadelen van beleggen onder beheer bij RegioBank?

Beleggen onder beheer bij RegioBank heeft ook enkele nadelen:

1. Kosten

Het beleggen onder beheer bij RegioBank brengt kosten met zich mee. Zo betaal je beheerkosten en transactiekosten. Deze kosten gaan ten koste van je rendement.

2. Geen inzicht in individuele beleggingen

Bij beleggen onder beheer heb je geen inzicht in de individuele beleggingen. Je weet dus niet precies waar je geld in wordt belegd.

3. Minder controle

Als je zelf belegt, heb je volledige controle over je beleggingen. Bij beleggen onder beheer geef je een deel van deze controle uit handen.

Wat zijn de risico’s van beleggen onder beheer bij RegioBank?

Beleggen brengt altijd risico’s met zich mee. Ook bij beleggen onder beheer bij RegioBank loop je risico. De vermogensbeheerder streeft ernaar om een zo hoog mogelijk rendement te behalen binnen de gestelde risicogrenzen. Maar het is nooit zeker of dit ook daadwerkelijk lukt. Het rendement kan tegenvallen of zelfs negatief zijn.

Regiobank de specialist in beleggen onder beheer

Hoe zit het met de belasting bij beleggen onder beheer?

Als je belegt onder beheer bij RegioBank, moet je belasting betalen over het behaalde rendement. Dit valt onder box 3 van de inkomstenbelasting. Je betaalt belasting over het fictieve rendement dat de Belastingdienst jaarlijks vaststelt. Dit fictieve rendement wordt berekend aan de hand van de waarde van je vermogen op 1 januari van het betreffende jaar.

Hoe beëindig je beleggen onder beheer bij RegioBank?

Als je wilt stoppen met beleggen onder beheer bij RegioBank, kun je dit aangeven bij je adviseur. Je beleggingsportefeuille wordt dan verkocht en het geld wordt op je rekening gestort. Houd er wel rekening mee dat er mogelijk kosten verbonden zijn aan het voortijdig beëindigen van het beleggen onder beheer.

Beleggen onder beheer bij RegioBank kan een goede optie zijn als je geen tijd, kennis of ervaring hebt om zelf te beleggen. Je geeft het beheer van je beleggingen uit handen aan een vermogensbeheerder. Deze belegt jouw geld in verschillende beleggingsproducten, met als doel een zo hoog mogelijk rendement te behalen binnen de gestelde risicogrenzen. Beleggen onder beheer bij RegioBank heeft voordelen, zoals geen omkijken naar je beleggingen, professioneel beheer, spreiding van risico, duurzaam beleggen en periodieke evaluatie en aanpassing. Maar er zijn ook nadelen, zoals kosten, geen inzicht in individuele beleggingen en minder controle. Bij beleggen onder beheer loop je altijd risico. Het behaalde rendement wordt belast in box 3 van de inkomstenbelasting. Als je wilt stoppen met beleggen onder beheer bij RegioBank, kun je dit aangeven bij je adviseur.

Leave a Comment