Kosten beleggen bij Robeco en Binck: Vergelijk tarieven en ontdek de voordeligste optie

Beleggen is een populair middel om geld te verdienen en je vermogen te laten groeien. Maar voordat je begint met beleggen, is het belangrijk om te weten wat de kosten zijn. In dit artikel gaan we dieper in op de kosten van beleggen bij Robeco en Binck.

Wat is Robeco?

Robeco is een beleggingsmaatschappij die in 1929 is opgericht. Het is een van de oudste en grootste beleggingsmaatschappijen van Nederland. Robeco heeft een breed scala aan beleggingsproducten, waaronder aandelen, obligaties, beleggingsfondsen en ETF’s.

Wat is Binck?

Binck is een online beleggingsplatform dat in 2000 is opgericht. Het is een van de grootste online brokers van Nederland. Binck biedt verschillende beleggingsproducten aan, waaronder aandelen, obligaties, beleggingsfondsen en ETF’s.

Kosten beleggen bij robeco en binck

Wat zijn de kosten van beleggen bij Robeco?

Bij Robeco betaal je verschillende kosten voor het beleggen. De kosten zijn afhankelijk van het type belegging en het bedrag dat je belegt. Hieronder staan de belangrijkste kosten op een rijtje:

Beheerkosten

Robeco rekent beheerkosten voor het beheren van je beleggingsportefeuille. De hoogte van de beheerkosten is afhankelijk van het type beleggingsproduct en het bedrag dat je belegt. Over het algemeen geldt: hoe hoger het bedrag dat je belegt, hoe lager de beheerkosten zijn.

Transactiekosten

Als je bij Robeco belegt, betaal je ook transactiekosten. Dit zijn kosten die in rekening worden gebracht voor het kopen en verkopen van beleggingsproducten. De hoogte van de transactiekosten is afhankelijk van het type beleggingsproduct en het bedrag dat je belegt.

Prestatievergoeding

Sommige beleggingsfondsen van Robeco rekenen een prestatievergoeding. Dit is een vergoeding die in rekening wordt gebracht als het beleggingsfonds beter presteert dan de benchmark. De hoogte van de prestatievergoeding is afhankelijk van het type beleggingsfonds.

Servicekosten

Robeco rekent ook servicekosten. Dit zijn kosten die in rekening worden gebracht voor het gebruik van de diensten van Robeco, zoals het openen van een beleggingsrekening of het aanvragen van een afschrift.

“Het vergelijken van de kosten voor beleggen bij Robeco en Binck is essentieel voor het maken van een weloverwogen keuze.”

Overige kosten

Naast bovengenoemde kosten, zijn er ook nog andere kosten waar je rekening mee moet houden als je bij Robeco belegt. Denk bijvoorbeeld aan kosten voor het aanhouden van een beleggingsrekening of kosten voor het omwisselen van valuta.

Wat zijn de kosten van beleggen bij Binck?

Ook bij Binck betaal je verschillende kosten voor het beleggen. Hieronder staan de belangrijkste kosten op een rijtje:

Transactiekosten

Bij Binck betaal je transactiekosten voor het kopen en verkopen van beleggingsproducten. De hoogte van de transactiekosten is afhankelijk van het type beleggingsproduct en het bedrag dat je belegt.

Servicekosten

Binck rekent ook servicekosten. Dit zijn kosten die in rekening worden gebracht voor het gebruik van de diensten van Binck, zoals het openen van een beleggingsrekening of het aanvragen van een afschrift.

Het beleggen bij Robeco is duurder dan bij Binck.

Beheerkosten

Als je bij Binck belegt in beleggingsfondsen, betaal je beheerkosten. De hoogte van de beheerkosten is afhankelijk van het type beleggingsfonds en het bedrag dat je belegt.

Overige kosten

Ook bij Binck zijn er nog andere kosten waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan kosten voor het aanhouden van een beleggingsrekening of kosten voor het omwisselen van valuta.

Wat zijn de verschillen in kosten tussen Robeco en Binck?

Over het algemeen zijn de kosten bij Binck lager dan bij Robeco. Dit komt omdat Binck een online broker is en daardoor lagere kosten heeft dan een traditionele beleggingsmaatschappij als Robeco. Daarnaast rekent Robeco ook prestatievergoedingen, terwijl Binck dit niet doet.

Beleggen Kosten bij Robeco of Binck bekijken

Welke kosten zijn het belangrijkst bij het kiezen tussen Robeco en Binck?

Bij het kiezen tussen Robeco en Binck is het belangrijk om te kijken naar de kosten die voor jou het meest relevant zijn. Als je bijvoorbeeld vooral in beleggingsfondsen belegt, zijn de beheerkosten belangrijker dan de transactiekosten. Als je daarentegen veel handelt in aandelen, zijn de transactiekosten juist belangrijker.

Hoe kun je de kosten van beleggen bij Robeco en Binck verlagen?

Er zijn verschillende manieren om de kosten van beleggen bij Robeco en Binck te verlagen. Hieronder staan een aantal tips:

Kies voor indexfondsen of ETF’s

Indexfondsen en ETF’s zijn goedkoper dan actief beheerde beleggingsfondsen. Dit komt omdat er minder beheerkosten in rekening worden gebracht. Als je dus wilt besparen op de kosten, is het verstandig om te kiezen voor indexfondsen of ETF’s.

Beleg regelmatig

Als je regelmatig belegt, bijvoorbeeld maandelijks, betaal je minder transactiekosten dan wanneer je eenmalig een groot bedrag belegt. Dit komt omdat de transactiekosten per transactie worden berekend. Als je dus minder transacties doet, bespaar je op de kosten.

Kies voor een goedkopere broker

Als je wilt besparen op de kosten, kun je er ook voor kiezen om over te stappen naar een goedkopere broker. Er zijn verschillende online brokers die lagere kosten rekenen dan Robeco en Binck.

Beleg voor de lange termijn

Als je voor de lange termijn belegt, hoef je minder vaak te handelen en betaal je dus minder transactiekosten. Daarnaast zijn er vaak ook minder beheerkosten verbonden aan beleggen voor de lange termijn.

Vergelijk de kosten

Tot slot is het verstandig om de kosten van verschillende brokers met elkaar te vergelijken voordat je een keuze maakt. Zo kun je de broker kiezen die het beste bij jouw beleggingsstijl en budget past.

Als je wilt beleggen bij Robeco of Binck, is het belangrijk om rekening te houden met de kosten. Bij Robeco betaal je over het algemeen meer kosten dan bij Binck. Het is daarom verstandig om de kosten van verschillende brokers met elkaar te vergelijken voordat je een keuze maakt. Door te kiezen voor indexfondsen of ETF’s, regelmatig te beleggen en voor de lange termijn te beleggen, kun je de kosten van beleggen verlagen.

Leave a Comment