Beleggen met kapitaalgarantie bij Belfius: zekerheid voorop!

Het investeren van geld kan een spannende, maar soms ook riskante onderneming zijn. Hoewel beleggen meestal tot hogere rendementen kan leiden dan sparen, zijn er geen garanties dat je geld niet verloren kan gaan. Gelukkig biedt Belfius een oplossing voor investeerders die op zoek zijn naar een veiligere manier om te beleggen: beleggen met kapitaalgarantie.

Beleggen met kapitaalgarantie bij Belfius is een investeringsproduct waarbij de belegger de garantie heeft dat hij zijn initiële inleg terugkrijgt op de vervaldag, ongeacht de evolutie van de financiële markten.

Wat is beleggen met kapitaalgarantie?

Beleggen met kapitaalgarantie is een beleggingsproduct dat investeerders de mogelijkheid biedt om te profiteren van de rendementen van de financiële markten, terwijl hun oorspronkelijke investering wordt beschermd tegen verlies. Dit betekent dat als de investering niet het verwachte rendement oplevert, de investeerder zijn oorspronkelijke kapitaal terugkrijgt op de vervaldatum van het product.

Hoe werkt beleggen met kapitaalgarantie bij Belfius?

Bij Belfius kunnen investeerders kiezen uit verschillende beleggingsproducten met kapitaalgarantie, waaronder obligaties en gestructureerde producten. De looptijd van deze producten varieert van enkele jaren tot tientallen jaren.

Wanneer een investeerder besluit om te beleggen met kapitaalgarantie bij Belfius, wordt zijn kapitaal belegd in een portefeuille van financiële instrumenten, zoals aandelen, obligaties en fondsen. De portefeuille wordt beheerd door professionele beleggers van Belfius, die streven naar het behalen van een optimaal rendement binnen de gestelde beleggingsdoelstellingen.

Aan het einde van de looptijd van het beleggingsproduct, wordt het oorspronkelijke kapitaal van de investeerder terugbetaald, ongeacht het rendement dat is behaald. Dit betekent dat de investeerder zijn kapitaal volledig beschermd heeft en geen verlies lijdt, zelfs als de beleggingsportefeuille in waarde is gedaald.

Beleggen met kapitaalgarantie bij belfius

Wat zijn de voordelen van beleggen met kapitaalgarantie bij Belfius?

Beleggen met kapitaalgarantie bij Belfius biedt verschillende voordelen voor investeerders:

 1. Kapitaalbescherming: Het grootste voordeel van beleggen met kapitaalgarantie is dat het kapitaal van de investeerder volledig beschermd is tegen verlies. Zelfs als de beleggingsportefeuille in waarde daalt, krijgt de investeerder zijn oorspronkelijke kapitaal terug op de vervaldatum van het product.

 2. Hogere rendementen dan sparen: Beleggen met kapitaalgarantie biedt investeerders de mogelijkheid om hogere rendementen te behalen dan sparen. Hoewel het rendement niet gegarandeerd is, hebben beleggingsproducten met kapitaalgarantie historisch gezien een hoger rendement behaald dan spaarrekeningen.

 3. Professioneel beheer: De beleggingsportefeuille van beleggingsproducten met kapitaalgarantie wordt beheerd door professionele beleggers van Belfius, die streven naar het behalen van een optimaal rendement binnen de gestelde beleggingsdoelstellingen.

 4. Diversificatie: Beleggingsproducten met kapitaalgarantie bieden investeerders de mogelijkheid om hun risico’s te spreiden door te beleggen in een portefeuille van verschillende financiële instrumenten, zoals aandelen, obligaties en fondsen.

Wat zijn de risico’s van beleggen met kapitaalgarantie bij Belfius?

Hoewel beleggen met kapitaalgarantie bij Belfius een veilige manier van beleggen is, zijn er nog steeds risico’s verbonden aan deze vorm van beleggen. Hieronder vind je enkele van de belangrijkste risico’s:

 1. Beperkt rendement: Beleggingsproducten met kapitaalgarantie bieden investeerders meestal een beperkt rendement. Hoewel het rendement hoger is dan bij sparen, kan het lager zijn dan bij andere vormen van beleggen, zoals aandelen.

 2. Inflatie: Als de inflatie hoger is dan het rendement van het beleggingsproduct, kan de investeerder nog steeds koopkracht verliezen, zelfs als zijn kapitaal volledig beschermd is.

 3. Vroegtijdige verkoop: Als de investeerder besluit om zijn beleggingsproduct vroegtijdig te verkopen, kan hij zijn oorspronkelijke kapitaal verliezen of een boete moeten betalen.

 4. Kredietrisico: Beleggingsproducten met kapitaalgarantie zijn afhankelijk van de kredietwaardigheid van de uitgevende instelling. Als de uitgevende instelling failliet gaat, kan de investeerder zijn kapitaal verliezen.

Welke beleggingsproducten met kapitaalgarantie biedt Belfius aan?

Belfius biedt verschillende beleggingsproducten met kapitaalgarantie aan, waaronder obligaties en gestructureerde producten. Hieronder vind je een korte beschrijving van enkele van de belangrijkste producten:

 1. Belfius Invest Top Funds: Dit beleggingsproduct biedt investeerders de mogelijkheid om te beleggen in een portefeuille van geselecteerde fondsen met een kapitaalgarantie op de vervaldatum. Het product heeft een looptijd van 8 jaar en is geschikt voor investeerders die willen profiteren van de rendementen van de financiële markten, terwijl hun kapitaal volledig beschermd is.

 2. Belfius Invest Top Bonds: Dit beleggingsproduct biedt investeerders de mogelijkheid om te beleggen in een portefeuille van obligaties met een kapitaalgarantie op de vervaldatum. Het product heeft een looptijd van 8 jaar en is geschikt voor investeerders die op zoek zijn naar een veilige manier om te beleggen in obligaties.

 3. Belfius Invest Top Secure: Dit beleggingsproduct biedt investeerders de mogelijkheid om te beleggen in een portefeuille van gestructureerde producten met een kapitaalgarantie op de vervaldatum. Het product heeft een looptijd van 8 jaar en is geschikt voor investeerders die willen profiteren van de rendementen van gestructureerde producten, terwijl hun kapitaal volledig beschermd is.

Kapitaalbescherming met Belfius beleggen

Hoe kan ik beleggen met kapitaalgarantie bij Belfius?

Als je wilt beleggen met kapitaalgarantie bij Belfius, kun je contact opnemen met een Belfius-kantoor of een Belfius-agent. Een Belfius-medewerker zal je helpen bij het kiezen van het juiste beleggingsproduct en het openen van een beleggingsrekening.

Voordat je besluit om te beleggen met kapitaalgarantie, is het belangrijk om jezelf goed te informeren over de verschillende producten en hun voorwaarden. Lees alle documentatie zorgvuldig door en vraag om verduidelijking als er iets niet duidelijk is.

“Beleggen met kapitaalgarantie bij Belfius biedt de zekerheid van een gegarandeerde terugbetaling van uw kapitaal op de vervaldag, terwijl u toch kunt profiteren van de mogelijke opbrengst van de financiële markten.”

Beleggen met kapitaalgarantie bij Belfius is een veilige manier om te investeren in de financiële markten, terwijl je je kapitaal beschermd tegen verlies. Beleggingsproducten met kapitaalgarantie bieden investeerders de mogelijkheid om hogere rendementen te behalen dan sparen, terwijl ze toch een bepaalde mate van zekerheid hebben.

Hoewel beleggen met kapitaalgarantie niet geheel risicovrij is, zijn de risico’s beperkt en goed beheersbaar. Door te investeren in een portefeuille van financiële instrumenten en deze te laten beheren door professionele beleggers van Belfius, kunnen investeerders hun risico’s spreiden en hun kansen op een optimaal rendement vergroten.

Als je geïnteresseerd bent in beleggen met kapitaalgarantie bij Belfius, neem dan contact op met een Belfius-kantoor of een Belfius-agent en informeer jezelf goed over de verschillende producten en hun voorwaarden.

Leave a Comment