Automatisch beleggen bij Binck: haal meer uit uw aandelenportfolio

Als je geïnteresseerd bent in beleggen, heb je vast wel eens van Binck gehoord. Binck is een van de grootste online brokers van Nederland en biedt verschillende beleggingsmogelijkheden aan. Een van de opties die Binck aanbiedt, is automatisch beleggen. In dit artikel gaan we dieper in op deze manier van beleggen en wat je moet weten als je hiermee wilt beginnen.

Automatisch beleggen bij Binck is een vorm van beleggen waarbij je zelf niet meer actief hoeft te handelen, maar waarbij het systeem automatisch belegt op basis van vooraf ingestelde criteria.

Wat is automatisch beleggen?

Automatisch beleggen is een manier van beleggen waarbij je niet zelf actief handelt, maar dit overlaat aan een computerprogramma. Dit programma, ook wel een robo-adviseur genoemd, maakt gebruik van algoritmes en data-analyse om de beste beleggingen voor jou te selecteren en te beheren. Dit kan bijvoorbeeld op basis van je beleggingsdoelen, risicobereidheid en beleggingshorizon.

Het voordeel van automatisch beleggen is dat het minder tijd en kennis vereist dan actief beleggen. Bovendien kan het programma snel reageren op veranderingen in de markt en zo de beleggingsportefeuille aanpassen waar nodig.

Hoe werkt automatisch beleggen bij Binck?

Bij Binck kun je automatisch beleggen via de dienst Binck Forward. Hierbij vul je een vragenlijst in om je beleggingsdoelen en risicobereidheid te bepalen. Vervolgens stelt Binck een beleggingsportefeuille samen die bij jouw profiel past. Deze portefeuille bestaat uit verschillende beleggingsfondsen en/of ETF’s.

“Automatisch beleggen bij Binck is een slimme en efficiënte manier om je vermogen te laten groeien zonder dat je er zelf continu mee bezig hoeft te zijn.”

Binck Forward beheert de portefeuille voor jou en past deze aan wanneer nodig. Je kunt zelf kiezen hoeveel je maandelijks wilt inleggen en Binck zorgt ervoor dat dit bedrag automatisch wordt belegd in de portefeuille.

Automatisch beleggen bij binck

Wat zijn de kosten van automatisch beleggen bij Binck?

aan automatisch beleggen bij Binck zijn kosten verbonden. Binck Forward rekent een jaarlijkse beheervergoeding van 0,50% over het belegde vermogen. Daarnaast betaal je ook kosten voor de beleggingsfondsen en/of ETF’s die in de portefeuille zitten. Deze kosten verschillen per fonds/ETF en kunnen oplopen tot enkele procenten per jaar.

Het is belangrijk om deze kosten goed in de gaten te houden, omdat ze invloed hebben op het uiteindelijke rendement van je beleggingen.

Wat zijn de voordelen van automatisch beleggen bij Binck?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan automatisch beleggen bij Binck. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet:

 • Gemak: je hoeft zelf niet actief te handelen en het programma zorgt voor het beheer van je beleggingsportefeuille.
 • Tijdsbesparing: omdat je niet zelf actief hoeft te handelen, bespaar je tijd.
 • Diversificatie: de portefeuille bestaat uit verschillende beleggingsfondsen en/of ETF’s, waardoor je beleggingen gespreid zijn over verschillende sectoren en regio’s.
 • Lage instapdrempel: je kunt al starten met automatisch beleggen vanaf €10 per maand.
 • Mogelijkheid tot maatwerk: Binck stelt op basis van jouw profiel een persoonlijke portefeuille samen.

Wat zijn de nadelen van automatisch beleggen bij Binck?

Naast voordelen zijn er ook nadelen verbonden aan automatisch beleggen bij Binck. Hieronder hebben we de belangrijkste nadelen op een rijtje gezet:

 • Kosten: zoals eerder genoemd, zijn er kosten verbonden aan automatisch beleggen bij Binck. Deze kosten kunnen invloed hebben op het uiteindelijke rendement van je beleggingen.
 • Geen controle: omdat je het beheer van je beleggingsportefeuille overlaat aan een computerprogramma, heb je geen directe controle over de beleggingen.
 • Geen inspraak in individuele beleggingen: je kunt niet zelf kiezen in welke beleggingsfondsen en/of ETF’s je wilt beleggen. Dit wordt bepaald door het programma op basis van jouw profiel.

Automatisch beleggen Binck ervaring

Is automatisch beleggen bij Binck geschikt voor jou?

Of automatisch beleggen bij Binck geschikt is voor jou, hangt af van verschillende factoren. Hieronder hebben we een aantal vragen opgesteld die je kunnen helpen bij het bepalen of automatisch beleggen bij Binck bij jou past:

 • Heb je weinig tijd om zelf actief te handelen?
 • Heb je weinig kennis van beleggen?
 • Wil je gespreid beleggen over verschillende sectoren en regio’s?
 • Ben je bereid om kosten te betalen voor het beheer van je beleggingsportefeuille?
 • Hecht je minder waarde aan directe controle over je beleggingen en inspraak in individuele beleggingen?

Als je op bovenstaande vragen voornamelijk ‘ja’ hebt geantwoord, kan automatisch beleggen bij Binck een geschikte optie voor jou zijn.

Hoe kun je starten met automatisch beleggen bij Binck?

Als je besluit te starten met automatisch beleggen bij Binck, kun je dit eenvoudig regelen via de website. Je maakt een account aan en vult de vragenlijst in om je beleggingsdoelen en risicobereidheid te bepalen. Vervolgens kun je aangeven hoeveel je maandelijks wilt inleggen en wordt er een persoonlijke portefeuille voor je samengesteld.

Het is belangrijk om goed te kijken naar de kosten en rendementen van de verschillende beleggingsfondsen en/of ETF’s die in de portefeuille zitten. Op deze manier kun je een weloverwogen keuze maken en het rendement van je beleggingen optimaliseren.

Hoe kun je je automatisch beleggen bij Binck monitoren?

Hoewel je het beheer van je beleggingsportefeuille overlaat aan Binck Forward, kun je wel zelf de voortgang van je beleggingen monitoren. Dit kan bijvoorbeeld via de website of app van Binck. Hier kun je zien hoe je beleggingen presteren en of er aanpassingen zijn gedaan in de portefeuille.

Het is belangrijk om regelmatig je beleggingen te monitoren en te kijken of deze nog aansluiten bij je beleggingsdoelen en risicobereidheid. Zo kun je tijdig bijsturen waar nodig.

Voordelen automatisch beleggen Binck

Hoe kun je je automatisch beleggen bij Binck stopzetten?

Als je besluit te stoppen met automatisch beleggen bij Binck, kun je dit eenvoudig regelen via de website. Je kunt ervoor kiezen om de beleggingsportefeuille te verkopen en het geld terug te laten storten op je rekening. Houd er wel rekening mee dat er kosten verbonden kunnen zijn aan het verkopen van beleggingsfondsen en/of ETF’s.

Wat zijn de alternatieven voor automatisch beleggen bij Binck?

Naast automatisch beleggen bij Binck zijn er ook andere opties om te beleggen. Zo kun je bijvoorbeeld zelf actief handelen op de beurs of beleggen in individuele aandelen. Ook kun je kiezen voor beleggingsfondsen en/of ETF’s zonder automatisch beheer.

Het is belangrijk om te kijken welke optie het beste bij jouw beleggingsdoelen en risicobereidheid past. Hierbij is het ook belangrijk om te kijken naar de kosten en het verwachte rendement.

Automatisch beleggen bij Binck kan een geschikte optie zijn als je weinig tijd en kennis hebt van beleggen, maar toch wilt profiteren van de voordelen van beleggen. Bij Binck Forward wordt op basis van jouw profiel een persoonlijke beleggingsportefeuille samengesteld en beheerd. Hierbij is het wel belangrijk om goed te letten op de kosten en rendementen van de beleggingsfondsen en/of ETF’s.

Als je besluit te starten met automatisch beleggen bij Binck, is het belangrijk om regelmatig je beleggingen te monitoren en te kijken of deze nog aansluiten bij je beleggingsdoelen en risicobereidheid. Bij Binck kun je eenvoudig je beleggingen monitoren via de website of app.

Naast automatisch beleggen bij Binck zijn er ook andere opties om te beleggen. Het is belangrijk om te kijken welke optie het beste bij jou past en hierbij te letten op de kosten en het verwachte rendement.

Leave a Comment